Hebbes! Hier is de volledige trailer voor de Deadwood-film

Veronica Superguide logo
Hebbes! Hier is de volledige trailer voor de Deadwood-film

Hebbes! Hier is de volledige trailer voor de Deadwood-film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een maand geleden hadden we al een teasertrailer voor de Deadwood-film, en nu is hier ook de volledige trailer. Deze geeft ook wat meer weg van het verhaal, waarmee dertien jaar na het derde en laatste seizoen alsnog een echt einde komt aan de veelgeprezen western-serie van HBO. De laatste aflevering eindigde toen immers nogal abrupt, waardoor fans al jaren om een film roepen. En die gebeden zijn nu dus verhoord: “Welcome the fuck back to Deadwood!”

In de hoofdrollen zien we natuurlijk opnieuw de altijd superstoere Timothy Olyphant als de heldhaftige marshall Seth Bullock en Ian McShane als de snode Al Swearengen. Samen krijgen ze het aan de stok met een oude bekende in de vorm van George Hearst (Gerald McRaney). Deze schurk uit het derde seizoen blijkt ook de belangrijkste bad guy in de aankomende film.

Pikante schurkenrol

Zoals bekend zijn de personages van Deadwood allemaal gebaseerd op echte historische figuren uit de geschiedenis van het Wilde Westen, en dat maakt de schurkenrol van George Hearst wel een beetje pikant; hier wordt hij neergezet als gewetenloze moordenaar, maar zover bekend viel dat met de echte Hearst wel mee. De echte George Hearst was trouwens ook de vader van William Randolph Hearst, de krantenmagnaat waar Orson Welles Citizen Kane op is gebaseerd.

1 juni: Voetbal kijken of toch liever Deadwood?

De Deadwood-film is in Amerika vanaf 31 mei op HBO te zien, wat doet vermoeden dat de film hier een dag later te zien zal zijn. Vanaf 1 juni dus! Dat is wel lastig voor wie zowel van voetbal als van western houdt, want die dag is ook de Champions League-finale.

Lees verder