Hebben deze acteurs eigenlijk maar één goede film op hun naam?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hebben deze acteurs eigenlijk maar één goede film op hun naam?

Hebben deze acteurs eigenlijk maar één goede film op hun naam?

|
|

Laatste update:

Wat is er mooier dan een succesvol acteur zijn, een miljoenenpubliek vermaken met jouw films en eeuwige erkenning behalen als ware kunstenaar? Helaas kunnen we niet allemaal een Meryl Streep of Daniel Day-Lewis zijn, en hebben de meeste acteurs dan ook wel een paar slechte films op hun naam staan. Voor de acteurs in dit rijtje, is dat echter niet helemaal het geval. Sterker nog: er wordt vaak geroepen dat deze acteurs maar één goede film (lees: gewaardeerde film door fans én critici) op hun naam hebben staan.

Brendan Fraser

Gods and Monsters

Brendan Fraser heeft een aantal aardige films op zijn cv genoteerd. Zo was zijn The Mummy-reeks erg populair onder fans, maar minder in trek bij critici. Zijn beste werk? Zijn rol als Clayton Boone in de Oscar-winnende film Gods and Monsters. In deze film bewees Brandon zó veel meer te zijn dan de grappige George of the Jungle-acteur, die we allemaal kennen. 

Cuba Gooding Jr.

Jerry Maguire

Cuba hengelde een Oscar en een Golden Globe binnen voor zijn 'Show Me The Money'-rol in Jerry Maguire. Even leek Cuba hierna helemaal het mannetje. Helaas wees hij een aantal potentiële pareltjes af na zijn succes als Rod Tidwell, die daarna nooit meer op zijn pad gekomen zijn. En ook al blijft Cuba een rete-populair acteur: een Oscar-waardig optreden heeft hij sinds '96 niet meer neergezet.

Marlon Wayans

Requiem for a Dream

Met hilarische titels als White Chicks en Scary Movie op zijn naam, was het voor filmliefhebbers een verrassing om Marlon Wayans in Requiem for a Dream te zien. In de zware, intense film zet Marlon een fantastische prestatie neer door zich compleet op de rol van Tyrone C. Love te storten. Wij zouden best nog zo'n rol van Marlon willen zien!

Stephen Baldwin

The Usual Suspects

Het wordt soms eventjes vergeten, maar Alec Baldwin heeft ook nog een broer die af en toe langs komt op het witte doek. Zo maakte Stephen deel uit van de fantastische cast van de film The Usual Suspects. Zijn rol als de grofgebekte Michael McManus was deel van de reden dat de film zo'n denderend succes werd. Maar na dit meesterewerkje, heeft Stephen nooit meer in zulke hoogaangeschreven projecten meegespeeld. 

Tyler Perry

Gone Girl

Het kostte Tyler Perry veel moeite om critici aan zijn zijde te krijgen na talloze Madea-films. Toch lukte het hem in 2014 met zijn rol als Tanner Bolt in Gone Girl. Niet alleen sleepte deze film het grote geld binnen, ook recensenten waren lovend over Perry's optreden. Het kan alleen maar beter worden voor Perry vanaf nu, toch?

Lees verder