HBO werkt met George R.R. Martin aan opvolgers van Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
HBO werkt met George R.R. Martin aan opvolgers van Game of Thrones

HBO werkt met George R.R. Martin aan opvolgers van Game of Thrones

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

HBO is ijverig op zoek naar een opvolger voor de hitserie Game of Thrones. HBO heeft volgens The Hollywood Reporter vier scenarioschrijvers aangetrokken, evenals auteur George R.R. Martin, om vier potentiële nieuwe series gebaseerd op Game of Thrones te ontwikkelen.

Potentiële series

Prequel

De vier follow-ups spelen allemaal in een andere tijd. Mogelijk dat HBO kiest voor een prequel waarin de voorgeschiedenis wordt behandeld, bijvoorbeeld gebaseerd op George R.R. Martin's serie Tales of Dunk and Egg of de gebeurtenissen tijdens Robert's rebellion.

Sequel of spin-off?

Een andere mogelijkheid is een sequel, een vervolg op de verhaallijn van Game of Thrones. Ook een afgeleide in de vorm van een spin-off behoort tot de mogelijkheden. Brienne of Tarth en Tormund Giantsbane als The Giant Slayers bijvoorbeeld, schrijft The Hollywood Reporter (wat meer als fanfiction klinkt). Een andere (wat serieuzere) mogelijkheid is A Dance with Dragons, over de herkomst van House Targaryan gesitueerd in Old Valyria.

Of anthologieserie?

Ten slotte stelt The Hollywood Reporter een serie voor à la American Horror Story, waar in elk seizoen een ander stukje van de uitgebreide en rijke geschiedenis van Westeros centraal staat. De vier potentiële series bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase, elk in een verschillend stadium.

Game of Thrones

Het voorlaatste seizoen van Game of Thrones is vanaf half juli te volgen op HBO. De eerste aflevering gaat op 16 juli in première en is in Nederland op 17 juli te zien bij Ziggo. Het zevende seizoen telt zeven afleveringen, drie minder dan de voorgaande zes.

Volgend jaar is het achtste en laatste seizoen te zien. Die bestaat uit zes afleveringen.

Lees verder