Michael Jackson podium zanger

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michael Jackson podium zanger

Neverending story: HBO slaat terug in aanklacht om docu Michael Jackson

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Zo vlak voor het weekend voegen we graag nog een nieuw hoofdstuk toe aan het neverending verhaal omtrent de Michael Jackson-documentaire Leaving Neverland. Variety laat namelijk weten dat HBO nu zelf ook naar de rechter is gestapt.

Contractbreuk?

Eerder starten nabestaanden van Michael Jackson een rechtszaak tegen HBO. Zij deden dat vanwege een clausule uit een oud contract tussen Michael Jackson en de zender. De Jacksons beschuldigen de zender van contractbreuk. In het contract staat namelijk dat HBO de zanger niet mag vernederen of te schande mag maken. De familie vindt dat de zender dit wel heeft gedaan met de documentaire Leaving Neverland, waarin de zanger wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Vrijheid van meningsuiting

Het contract werd begin jaren ’90 opgesteld toen HBO de uitzendrechten van een oude concertreeks van Michael Jackson bemachtigde. De familie van de zanger zegt dat de clausule nog steeds van kracht is. De zender is echter een andere mening toegedaan en dient daarom een verzoek bij de rechter in om de clausule als ongeldig te beschouwen. Daarnaast stelt de zender dat de vrijheid van meningsuiting wordt geschonden als de documentaire niet mag worden uitgezonden. De Jacksons stellen op hun beurt dat HBO alleen maar naar de rechter is gestapt om te voorkomen dat het publiek ziet dat de beschuldigingen in Leaving Neverland niet kloppen…

Wordt vervolgd…

Zoals we eerder al aangaven, is dit slechts het volgende hoofdstuk in dit drama. Eerder liet bijvoorbeeld de ex-bodyguard van Michael Jackson zich al over de beschuldigingen uit. En ook fans van de zanger hebben een hele duidelijke mening. We zeggen daarom: wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees verder