HBO pakt flink uit voor de spin-offs van Game of Thrones

Veronica Superguide logo
HBO pakt flink uit voor de spin-offs van Game of Thrones

HBO pakt flink uit voor de spin-offs van Game of Thrones

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heeft u wat over voor de Game of Thrones spin-offs? HBO in ieder geval wel. De makers slaan massaal hun spaarpotten kapot om de vijf érg kostbare projecten zo fantastisch mogelijk te maken.

Budget

In het eerste seizoen van Game of Thrones, voordat de serie een absolute monster-hit werd, kostte elke aflevering gemiddeld $6 miljoen. De aanstaande eerste seizoenen van de vijf prequel-series van Game of Thrones worden niet gemaakt voor zo'n verwerpelijk bedragje. Zo riep één van de HBO-bazen Francesca Orsi tijdens een panel: "50 miljoen dollar per seizoen zou nooit genoeg zijn voor wat we nu proberen te maken. We moeten het veel grootser aanpakken." Inmiddels kosten de Game of Thrones afleveringen gemiddeld $15 miljoen per stuk. Francesca merkte op dat de prequels niet gemaakt kunnen worden met het budget uit het eerste seizoen van GoT, omdat dat er nog al bleekjes uit zou zien naast de uitsmijters van het laatste seizoen van GoT.

We hebben dus wat om naar uit te kijken, GoT-fans! Wel even geduld hebben: de prequels verschijnen waarschijnlijk pas in 2020.

Lees verder