Harvey Weinstein

Veronica Superguide logo
Harvey Weinstein

'Harvey Weinstein non-stop gevolgd door camera's'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De gevallen Hollywood-filmproducent Harvey Weinstein zit een gevangenisstraf van 23 jaar uit voor verkrachting en seksueel misbruik van twee vrouwen. De gevangenisdirectie zou vrezen voor een 'Epstein'-situatie en richt daarom continu de camera op Weinstein.

Dat meldt althans TMZ, op basis van insiders ('law enforcement sources'). Multimiljonair Jeffrey Epstein - onderdeel van een schokkende Netflix-docu - pleegde zelfmoord in zijn cel. Complottheorieën stellen echter dat 'ie in zijn cel is vermoord zodat hij de namen van 'hooggeplaatste' personen die zich net als hij schuldig zouden hebben gemaakt aan misbruik van minderjarigen, niet zou vrijgeven. 

Complotten in de kiem smoren

De directie van de New Yorkse gevangenis waar Weinstein nu vastzit, zou mede vanwege zulke complottheorieën over zijn gegaan tot deze camera-beveiliging. Wat dat inhoudt? "Aside from the regular surveillance cameras that might be fixated on Weinstein at any given time, we're told whichever guard is assigned to shadow him for the day has a camera on him at eye-level...",  meldt TMZ. "Basically, he's being recorded damn-near round-the-clock."

Weinsteins gezondheid

Eerder dit jaar kwam Weinstein steeds met een rollator aan bij de rechtbank. En nadat hij het vonnis hoorde, moest hij met hartkloppingen naar het ziekenhuis. Oftewel: zijn gezondheid was toen al ver achteruitgegaan. In de bak zou het inmiddels nog slechter met 'm gaan. "Weinstein is in frail health", weet TMZ. "And there were concerns last week he may have had COVID, but he tested negative."

Lees verder