Don't Worry Darling

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Don't Worry Darling
Ophef

Harry Styles-film zorgt voor ophef in Nederlandse bioscopen

|
|

Laatste update:

Don't Worry Darling zorgt ironisch genoeg voor genoeg, euh... 'worry' binnen Nederlandse bioscopen. De Harry Styles-thriller genereert de nodige ophef: van boze meisjes tot gestolen posters. Keiharde 'Stylesmania' dus!

Wat is er allemaal aan de hand? Nou, de film heeft een Kijkwijzer-classificatie van 16 jaar en ouder, wat betekent dat fans onder de 16 niet naar de bioscoop mogen. Dit leidt tot veel teleurgestelde fans aan de deuren van de bioscopen, bevestigt exploitant Pathé aan het ANP.

Tienermeiden in de aanval

"Don’t Worry Darling trekt vooral veel tienermeiden en jonge vrouwen", stelt een woordvoerder. "We zien inderdaad ook dat enthousiaste meiden van 14-15 jaar graag Don’t Worry Darling willen bezoeken. Vanwege de keuring moeten we deze meiden helaas teleurstellen." Ook op sociale media klagen veel jonge fans van Harry Styles dat zij de film niet mogen zien.

Posters jatten

Ook de posters van de film zijn erg gewild, bevestigt distributeur Warner Bros. "We horen veel geluiden over posters die 'verdwijnen' bij de theaters", aldus een woordvoerder. Warner Bros. heeft om deze reden de afgelopen week via sociale media een flink aantal posters van de film verloot, in de hoop dat fans in de bioscopen van de affiches afblijven. Ook Pathé heeft een soortgelijke actie opgezet, met de hashtag #IKBeloofVanDePostersInJullieTheatersAfTeBlijven.

Do Worry Darling

Don't Worry Darling (lees hier onze recensie) is op dit moment na Soof 3 de best bezochte film in de Nederlandse bios. De film vertelt over Alice (Florence Pugh) en Jack (Styles) die worden opgenomen in een perfecte woongemeenschap Victory. Bewoners hebben hier het perfecte leven, mits zij zich aan de regels van de charismatische oprichter Frank (Chris Pine) houden. De thriller ging onlangs in première op het festival van Venetië en dat zorgde toen voor de zoveelste wending in het achter de schermen-drama rondom de film.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder