Harry Potter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harry Potter

Onderzoek: Harry Potter heeft de meest iconische soundtrack ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Met behulp van wetenschap is het nu 100% zeker: de muziek uit Harry Potter is de meest herkenbare filmsoundtrack ooit gemaakt! Dat blijkt uit een onderzoek gedaan door smartphone-fabrikant OPPO, waarin 2.000 deelnemers o.a. iconische filmsoundtracks moesten matchen met beelden uit dezelfde films. De soundtrack van de tovenaarsleerling werd tijdens het onderzoek als meest iconisch bestempeld.

De 10 meest iconische filmsoundtracks

De Top 10 meest iconische filmsoundtracks is ook bekend en staat hieronder. Het percentage staat voor hoeveel deelnemers het eens zijn.

  1. Harry Potter - 36%
  2. Titanic - 32%
  3. Inception - 23%
  4. West Side Story - 23%
  5. Gone with the Wind - 20%
  6. Raiders of the Lost Ark - 19%
  7. Jaws - 18%
  8. Psycho - 18%
  9. Star Wars - 18%
  10. Rocky - 12%

Overigens waren de onderzoekers best wel teleurgesteld in de filmkennis van de deelnemers. Bijna de helft van hen herkende de muziek voor Star Wars niet zonder de beelden en een kwart van de Dark Knight-luisteraars dacht dat ze Raiders of the Lost Ark hoorden. Oh en 30% van de deelnemers hoorde bij de Inception-soundtrack weer Harry Potter! Pfff prutsers…

Hans Zimmer

De componist van Inception en The Dark Knight is Hans Zimmer en laat hij nou de reden zijn dat OPPO het onderzoek uitvoerde. De prijswinnende filmcomponist werkt samen met de fabrikant en heeft unieke beltonen en meldingsgeluiden ontwikkeld voor hun nieuwste premium smartphones: de OPPO Find X3 Series.

Bekijk hieronder een interview met de meestercomponist!

Voor meer Harry Potter-lijstjes, vind hier onze filmranking.  En wist je dat The Chamber of Secrets een geheime scène heeft die pas een paar dagen geleden ontdekt is?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder