Daniel Radcliffe en Rupert Grint in Harry Potter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daniel Radcliffe en Rupert Grint in Harry Potter

Huh? Harry Potter and the Chamber of Secrets heeft een post credits scene?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Jaren geleden onthulden we al een aantal dingen die je misschien nog niet wist over de Harry Potter-franchise, maar toen zagen we deze 'nieuwe' ontdekking over het hoofd. Wist je dat Harry Potter and the Chamber of Secrets een post credits scene heeft?!

Het is een ontdekking die vast al jaren rondgaat en ook steeds weer opnieuw opduikt, maar het kan zelfs de meest fanatieke Potterhead zijn ontgaan dat Chamber of Secrets na de credits nog een toffe scène laat zien. Recent kreeg deze ontdekking weer een zwengel: TikTokker @perfect.dodge deelde zijn verbazing, die vervolgens hartstikke viral ging.

Hoe zit het met die after credits scene?

We hebben het hier over 2002 hè: een pre-MCU-tijdperk waarin de after credits scene helemaal nog niet zo was ingeburgerd. Grote kans dat jij toentertijd ook bij de eerste letter van de credits al de bios uit wandelde. Nou, komt 'ie dan eindelijk: de post credits scene van Harry Potter and the Chamber of Secrets!

Gilderoy Lockhart

Je kunt je misschien nog wel herinneren dat Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh) aan het einde van de film een Memory Charm ('Obliviate') wil afvuren, maar die spreuk ketst keihard terug in zijn eigen gezicht. Deze scène hierboven laat zien dat de oud-Defense Against the Dark Arts-leraar - een positie die misschien wel vervloekt is - zijn geheugen nog altijd niet terug heeft.

Voor de echte fans

We moeten toegeven dat de scène vooral voor de boeklezers extra tof voelt. In het vijfde boek, Order of the Phoenix, brengen Harry en co. en bezoek aan St Mungo's Hospital for Magical Maladies and Injuries. Daar zien ze dat Lockhart nog steeds wordt behandeld voor zijn permanente geheugenverlies. Het stukje uit de tweede film sluit dus perfect aan bij het vijfde boek. Goed om te horen, want er zitten stiekem toch best wat verschillen tussen de films en boeken!

Lees verder