Julie Walters

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Julie Walters

Yes! Harry Potter-actrice Julie Walters is genezen van kanker

|
|

Laatste update:

Geweldig nieuws voor actrice Julie Walters, die we natuurlijk kennen als de moeder van Ron Weasley in alle Harry Potter-films. De Britse is officieel genezen verklaard van darmkanker! De 69-jarige ontdekte anderhalf jaar geleden dat ze 2 tumoren in haar dikke darm had.

De ontdekking van darmkanker was een enorme schok voor Julie Walters, zo vertelt ze in een BBC-interview. "Ik dacht: dat is belachelijk. Ze hebben vast een foutje gemaakt. Ik kon het niet geloven."

30 centimeter dikke darm verwijderd

Ze was toen net bezig met de filmopnames van The Secret Garden, maar plotseling kreeg ze enorme pijn in haar onderbuik. Na de ontdekking van de 2 tumoren, werd een operatie uitgevoerd om 30 centimeter dikke darm te verwijderen. Daarop volgde ook nog een ronde chemotherapie waarbij Julie Walters gelukkig haar haren niet verloor. "Ik heb net nog een scan gehad en ik weet nu zeker dat ik schoon ben." 

Yes! Harry Potter-actrice Julie Walters is genezen van kanker

Meer vrije tijd voor Julie Walters

Vanwege de kanker moest de Harry Potter-actrice wel uit bepaalde scènes van The Secret Garden worden geknipt. Maar daar zit Julie Walters helemaal niet mee, ze is juist superblij dat ze wat meer vrije tijd heeft! "Ik zou eigenlijk nog twee grote series doen en nog twee films. En ik heb ze allemaal niet gedaan. Dat was heerlijk." De actrice weet nog niet wanneer ze terugkeert voor de camera maar ze doet het sowieso rustiger aan voortaan.

Naast Harry Potter kun je Julie Walters ook zien in Mamma Mia!, Billy Elliot, Paddington en Mary Poppins Returns.

Lees verder