Hans Teeuwen maakt Dotan belachelijk met eigen excuusvideo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hans Teeuwen maakt Dotan belachelijk met eigen excuusvideo

Hans Teeuwen maakt Dotan belachelijk met eigen excuusvideo

|
|

Laatste update:

De veelbesproken excuusvideo van Dotan stond nog geen dag online, of Hans Teeuwen had al zijn eigen variant klaar. In deze video, die er precies zo uitziet als die van Dotan, maakt de komiek de verontschuldigingen van de popzanger over zijn fake accounts belachelijk.

Dotan krijgt sinds afgelopen weekend bakken kritiek over zich heen nu de Volkskrant onthuld heeft dat de zanger via meer dan 140 nepaccounts op social media gepromoot werd. Gisteravond zat hij in de studio bij RTL Late Night waar hij de volle verantwoordelijkheid op zich nam voor al het nepnieuws dat deze valse social media accounts verspreid hebben.

Met reumapatiënten naar de Euromast

De meeste kritiek kreeg Dotan over zich heen vanwege een verzonnen ontmoeting met een terminaal ziek leukemiepatiëntje dat als grote wens had om de zanger te ontmoeten. Ook Hans Teeuwen biechtte op dat een gelijksoortige liefdadige actie niet helemaal waar was: “Het verhaal dat ik met een groep reumapatiënten naar de Euromast en gegaan om ze daar de dag van hun leven te bezorgen is niet helemaal waar. Er was geen busje en ze hadden ook geen reuma, er was helemaal niemand”. Teeuwen benadrukte wel het Reumafonds nog steeds een warm hart toe te dragen: “Ik hoop dat ze er iets op kunnen vinden want mensen moeten kunnen knijpen”.

Spiraal van excuusvideo's

De komiek, die eind 2017 zijn eigen platform lanceerde, sloot zijn boodschap af met de bekentenis dat hij zelf maar doet alsof het hem spijt: “Het moeilijkste om toe te geven is dat ook deze boodschap niet helemaal oprecht is, dat de tril in mijn stem die je nu hoort geacteerd is. Er ligt ook alweer een video om me te verontschuldigen voor de onoprechtheid van deze video. Ik heb het gevoel dat ik terecht ben gekomen in een spiraal van excuusvideo's. Ik ben bang dat ik de rest van mijn leven bezig zal zijn om excuses aan te bieden”. Aangezien Teeuwen berucht is om zijn grofheid, viel deze video nog mee. Fans konden de kritiek op Dotan wel waarderen getuige de reacties op zijn excuusvideo.

Lees verder