Hans Kraay jr. wil meedoen aan de Canal Parade met Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Hans Kraay jr. wil meedoen aan de Canal Parade met Johan Derksen

Hans Kraay jr. wil meedoen aan de Canal Parade met Johan Derksen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Homoseksualiteit is in de voetbalwereld nog altijd moeilijk bespreekbaar, dat bevestigt Hans Kraay jr. in zijn nieuwe Veronica Magazine-column. Ook geeft hij toe nog nooit uitgenodigd te zijn voor de Amsterdam Canal Parade maar dat hij graag een keer meedoet. “En ik pik Johan Derksen ook wel effe op onderweg.”

“Natuurlijk zijn er homoseksuele voetballers. Ook in het profvoetbal, ook in de top”, begint Hans Kraay jr. zijn column. Het komt volgens hem door de keiharde machowereld van het voetbal, dat ze er nog niet voor durven uit te komen. Alleen mannenpraat werd vroeger in de spelersbus getolereerd.

‘De voetbalwereld loopt 150 jaar achter’

“Dan hadden we het over die lekkere buurvrouw. En bij elke herdershond op hakken die overstak, plakte iedereen z’n neus tegen het raam.” Hans Kraay jr. stelt verder dat de voetbalwereld zo’n 150 jaar achterloopt met homo-acceptatie en dat een ommekeer nodig is.

Homograppen

Daar heeft hij het ook over gehad met zijn Veronica Inside-collega’s Johan Derksen en René van der Gijp. Beide mannen maken regelmatig harde grappen over homo’s op tv. “Ik heb er ook weleens wat over gezegd in de uitzending. ‘Hansie, dit is toch allemaal satire’, zeggen zij dan. ‘Natuurlijk hebben wij geen hekel aan homo’s.’ Ja, dat geloof ik ook echt. Ik heb het gevoel dat de tijd rijp is voor een ommekeer.”

Hans Kraay jr. wil meedoen aan de Canal Parade met Johan Derksen

In het nieuwe Veronica Magazine

Wel ziet Hans dat er veranderingen gebeuren, bijvoorbeeld bij het Nederlands vrouwenelftal, waar een aantal spelers openlijk lesbisch is. Overigens heeft Johan Derksen ook een zure mening gegeven over het voetbalspel van de vrouwen. Je kan de hele column lezen in het Veronica Magazine dat vandaag in de winkels ligt. Je lees het op Superguide wanneer Hans Kraay jr. en Johan Derksen dit weekend meevaren in de Canal Parade.

Lees verder