Hanneke Groenteman teleurgesteld in DWDD?

Hanneke Groenteman

Journaliste en presentatrice Hanne Groenteman lijkt enigszins teleurgesteld in DWDD en Jan Slagter van Omroep MAX. Die lieten haar allebei in het ongewisse...

Hanneke schreef een jeugdroman, De Battle, en geeft interviews ter promotie. In het AD zegt ze dat ze vanwege haar leeftijd, Hanneke is 80 jaar oud, een beetje buiten de boot valt in de samenleving. "Op mijn leeftijd bén je gewoon redelijk overbodig." Als voorbeeld stipt ze DWDD aan. Daar was ze jarenlang tafeldame, maar dat viel ineens weg.

DWDD

Hanneke schoof regelmatig aan als tafeldame in het inmiddels gestopte praatprogramma van Matthijs van Nieuwkerk. "Maar het afgelopen jaar niet meer", stelt de journaliste. "Eerst belden ze eens in de drie weken. Op een gegeven moment dacht ik: ik heb al meer dan een maand niets gehoord. Dat werden maanden. En als het dan nog langer stil blijft, besef je dat je bent verdwenen uit de kaartenbak."

Niet elegant

Het zette haar naar eigen zeggen aan het denken. "Ik heb misschien te veel gepraat, ben te opdringerig geweest. En daarna: zie je wel, ik ben gewoon te oud. Ik val er vanaf nu buiten." Hanneke begrijpt dat DWDD 'wat anders wilde', maar echt chic is het natuurlijk niet. "Het is eleganter als ze dat even melden." Datzelfde geldt voor Omroep MAX. Ze moest na tien seizoenen vertrekken bij Sterren op het Doek. "Maar ik was anderhalf jaar later wel gepikt toen Omroep Max-directeur Jan Slagter enthousiast op de radio riep: ‘We gaan Sterren op het doek weer doen!’ Het programma hoorde zó bij mij. Dat laat je dan toch weten?"

Het hele interview met Hanneke Groenteman kun je hier lezen.