Hannah Baker keert niet meer terug in 13 Reasons Why

Veronica Superguide logo
Hannah Baker keert niet meer terug in 13 Reasons Why

Hannah Baker keert niet meer terug in 13 Reasons Why

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Terwijl het nog onduidelijk is of er een derde seizoen van de Netflix-serie 13 Reasons Why komt, is het al wel zeker dat in een eventueel volgend seizoen het niet meer om Hannah Baker zal gaan. Op Instagram nam actrice Katherine Langford uitvoerig afscheid van haar personage, en daarnaast gaf ze in een interview met Entertainment Weekly nog net niet dertien redenen op waarom ze wel klaar is met Hannah.

Hannah Baker keert niet meer terug in 13 Reasons Why

Cryptische Instagram-post

In 13 Reasons Why onderzoekt middelbare scholier Clay Jensen wat er gebeurd is met zijn klasgenootje Hannah Baker, die onlangs zelfmoord heeft gepleegd. Via flashbacks krijgen we steeds meer over Hannah te weten. Maar volgens de actrice die haar speelt is de koek na twee seizoenen wel op. “Hannah... Ik hou van je... En ik moet je laten gaan”, zo begint Katherine een cryptische Instagram-post waarin ze zegt hoe blij en trots ze is dat ze dit personage gespeeld mocht hebben.

Aan Entertainment Weekly liet Langford ook weten dat zij haar personage niet meer terug ziet keren in een derde seizoen. En gelijk heeft ze, want je kunt tenslotte niet flashbacks blijven doen: “Voor mij ging seizoen 1 om het verlies van Hannah, en seizoen 2 ging om hoe Clay verwerkte dat zij er niet meer is”.

Tweede seizoen niet best ontvangen

Ondanks de controverse vanwege het onderwerp zelfmoord werd het eerste seizoen van 13 Reasons Why goed ontvangen door critici. Het tweede seizoen, dat deze maand op Netflix verscheen, wordt door critici echter niet best ontvangen. Op recensie-database Rotten Tomatoes krijgt het tweede seizoen maar 28% positieve recensies, terwijl het eerste seizoen 80% goede reviews kreeg. Ook dit maakt een derde seizoen minder waarschijnlijk.

Lees verder