Norman Reedus als Daryl Dixon in The Walking Dead

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Norman Reedus als Daryl Dixon in The Walking Dead

Eindelijk duidelijkheid: zoveel jaren zijn verstreken in The Walking Dead

|
|

Laatste update:

Vraag jij je wel eens of hoe lang Michonne, Carol, Daryl en de rest nu al rondwandelen in de wereld van The Walking Dead? Een superfan maakte een verdomd handige tijdlijn waarmee je je alvast kunt voorbereiden op het superspannende tiende seizoen

Reddit-gebruiker Evorush zette zijn zelfgemaakte tijdlijn vorige week online. 'I made this to bring more clarity to the timeline of The Walking Dead', verklaart hij. Er zitten een paar interessante zaken in. Wist je bijvoorbeeld dat er tussen de val van de prison én het einde van de All Out War-verhaallijn met Negan slechts 4 maanden zaten?

Tijdlijn

Bekijk de tijdlijn hieronder, of klik hier voor een grotere versie.(kleine disclaimer: de makers hebben niet op deze bevindingen gereageerd, dus neem het vooralsnog met een snufje zout)

Eindelijk duidelijkheid: zoveel jaren zijn verstreken in The Walking Dead

Waar is de tijd gebleven?

The Walking Dead gaat al sinds 2010 mee. Maanden wachten totdat er weer een nieuw seizoen begint en dan elke week een nieuwe aflevering, voelt voor kijkers uiteraard véél te lang. Het is dan ook erg raar - maar ook weer begrijpelijk - om te zien dat tijd in de show zelf héél anders verstrijkt. 'From the outbreak till Rick's disappearance is 3 years, 3 months, 2 weeks and 6 days', zo legt deze fan uit. Wow! Zo had je er vast nog nooit naar gekeken. 

Seizoen 10

Gebruik die tijdlijn maar alvast om je voor te bereiden op de grote terugkeer van TWD. Volgende maand gaan onze helden weer verder met hun bloederige oorlog tegen The Whisperers. Helaas is al bekend dat Michonne (Danai Gurira) ergens in de loop van dit seizoen afscheid gaat nemen. Of ze mogelijk Rick gaat vergezellen in zijn eigen spin-off-film, óf dat ze het loodje legt, is nog niet bekend. We duimen uiteraard voor optie één! Wat je ook kunt verwachten: nieuwe leden voor de doodenge Whisperers-clan én de introductie van comic-held Dante.

The Walking Dead seizoen 10 is vanaf 7 oktober elke maandagavond om 22:00 te zien op FOX.

Lees verder