Han Solo raakt mogelijk vliegbrevet kwijt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Han Solo raakt mogelijk vliegbrevet kwijt

Han Solo raakt mogelijk vliegbrevet kwijt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten doen onderzoek naar een incident met een privévliegtuig dat werd bestuurd door Harrison Ford. Dit kan de 74-jarige Hollywoodacteur zijn vliegbrevet kosten.

Han Solo

Harrison Ford, bekend als de piloot Han Solo uit Star Wars, landde maandag op John Wayne Airport in Orange County op een taxibaan in plaats van de landingsbaan. Ford vloog daarmee rakelings over een volgeladen passagiersvliegtuig met 110 passagiers en een crew bestaande uit zes personen.

Aviat Husky

"Verkeersleiders gaven een piloot van een eenmotorig vliegtuig, een Aviat Husky, toestemming te landen. De piloot reageerde mondeling correct op de toestemming, maar landde vervolgens op een rijbaan die parallel loopt aan de start- en landingsbaan, waarbij hij over een taxiënde Boeing 737 vloog." Landen op een taxibaan is volgens Vulture een overtreding waarop het intrekken van een vliegbrevet kan volgen.

De luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration wil tegenover Variety niet bevestigen dat piloot Harrison Ford bij het incident betrokken was, maar houdt het bij een algemene verklaring.

Crash

Het is niet de eerste keer dat Fords vliegkunsten erbij inschieten. In 2015 overleefde Harrison Ford een vliegtuigcrash op een golfbaan. Hij raakte destijds ernstig gewond. De acteur herinnert zich vrij weinig van de crash, vertelde hij bij Jimmy Kimmel Live. Bekijk het fragment hieronder.

Lees verder