Halina Reijn liet Hollywood-cast flink werken: ‘Urenlang in nepbloed’

Door Redactie
Halina Reijn
© Brunopress

odies Bodies Bodiesde eerste Hollywood-film van Halina Reijn, is maandagavond in première gegaan op festival SXSW in Austin. Halina liet de cast, die onder meer bestaat uit Pete Davidson en Amandla Stenberg, dan wel erg hard werken, de sfeer zat er goed in op de set.

Zwoegen door weer, wind en bloed

Tijdens de wereldpremière in het Paramount Theatre vertelde de filmmaker dat de cast heel hard heeft moeten werken. Van het kruipen door de modder, tot springen in ijskoud water of zelfs urenlang in nepbloed liggen, niets was teveel voor de cast. Door weer en wind hebben ze de draaidagen doorstaan. Ondanks deze zware opnamedagen is de groep binnen korte tijd heel hecht geworden. “We hebben alles opgenomen in één villa en we zaten allemaal in hetzelfde hotel daar in de buurt en hebben er echt met elkaar van genoten om de film te maken”, vertelt Halina. 

Feesten, dansen en vermoorden

In Bodies Bodies Bodies volgen we een groepje rijke kinderen dat zichzelf flink in de problemen weet te brengen. Wanneer er een grote storm wordt voorspeld, is dit de reden voor het groepje twintigers om een zogenoemde ‘hurricane party’ te organiseren. Er komt weinig van samen feesten, dansen in TikTok-video’s en gezellig spelletjes spelen wanneer één van de (moord)spellen véél te letterlijk wordt genomen.

Tijdens een spelletje waarin zij elkaar ‘vermoorden’, door elkaar aan te tikken, komen ineens de diepste geheimen naar boven. Uiteindelijk is het vermoorden niet alleen meer een spelletje en verandert de typische tienerfilm ineens in een combinatie van een slasher horror film en een murder mystery. 

Halina wilde film 'realistisch, maar ook grappig' maken

Halina zie je zelf niet zo snel spelletjes als Weerwolf of Maffia spelen. Toch heeft ze een film gemaakt over een groepje twintigers dat opgesloten zit in een huis en zo’n soort spelletje speelt. “Dat deed me denken aan een toneelstuk zoals ik die zelf ook vaak heb gedaan. En het leek me een mooie uitdaging om de toon voor deze film te vinden. Het moest realistisch zijn, maar ook grappig en dan zit er ook nog eens behoorlijk wat geweld in.” 

Bodies Bodies Bodies is later dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien.