Hackers houden Pirates of Caribbean-film gegijzeld

Veronica Superguide logo
Hackers houden Pirates of Caribbean-film gegijzeld

Hackers houden Pirates of Caribbean-film gegijzeld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hackers zouden een kopie hebben bemachtigd van de nieuwe Pirates of the Caribbean-film. Ze eisen dat Disney losgeld gaat betalen en zo niet, dan gaan ze de film vrijgeven. Dat meldt Disney-CEO Bob Iger.

Dead Men Tell No Tales

De baas van Disney heeft inmiddels zijn werknemers ingelicht. Iger wilde in eerste instantie niet vertellen om welke film het ging. De Amerikaanse website Deadeline kwam echter al snel met een antwoord: de nieuwste Pirates-film, Dead Men Tell No Tales (in Nederland onder de naam Salazar's Revenge), die 25 mei in de bioscoop verschijnt. Onder anderen Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Orlando Bloom en Keira Knightley hebben een rol in de film. 

Losgeld

Ondanks dat het gaat om een extreem waardevolle release zal Disney in geen geval gaan betalen, aldus de CEO. Ook werkt het mediabedrijf samen met de FBI om de hackers op te sporen. Als de hackers de daad bij het woord voegen, dan is er dus een kans dat de film over niet al te lange tijd online te vinden is. Hoeveel geld de hackers eisen is niet bekend.

Netflix-hack

Het hele debacle heeft wat weg van de Netflix-hack van vorige maand. Cybercriminelen hielden toen een deel van het nieuwe seizoen van Orange is the New Black gegijzeld. Ze probeerden eerst het productiebedrijf af te persen en daarna Netflix zelf. De streamingservice negeerde de bedreigingen, waarna de hackers tien afleveringen naar torrentsite The Pirate Bay hebben geupload.

Lees verder