Guilty pleasures: 10 afgekraakte films die stiekem geweldig zijn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Guilty pleasures: 10 afgekraakte films die stiekem geweldig zijn

Guilty pleasures: 10 afgekraakte films die stiekem geweldig zijn

|
|

Laatste update:

Pers en publiek haalden massaal hun neus op voor deze titels. Toch zijn deze shitfilms wat ons betreft helemaal de shit!

Alien 3 (1992)

Na Alien en Aliens kon Alien 3 natuurlijk alleen maar tegenvallen. Toch is deze vroege film van David Fincher (Se7en) zo gek nog niet. Zeker niet als je bedenkt wat er daarna nog allemaal kwam (we kijken jou aan, Prometheus!).

The Quick and the Dead (1995)

Een neo-western van de regisseur van Spider-Man met Leonardo DiCaprio, Sharon Stone en Gene Hackman? Pers en publiek liepen er in 1995 niet voor warm. Oké, het is geen Unforgiven, maar we verkiezen deze gelikte actiefilm nog altijd boven moderne westerns als Wild Wild West.

Mimic (1997)

Voor Guillermo del Toro de wereld veroverde met films als Pan’s Labyrinth en The Shape of Water, maakte hij deze horrorfilm over een dodelijk virus dat New York bedreigt. Hoewel dit overduidelijk niet het beste werk is van de Mexicaanse Oscarwinnaar, is Mimic een stuk vermakelijker dan de zuinige scores op IMDb en Rotten Tomatoes doen vermoeden.

The Ruins (2008)

Ook deze horrorfilm krijgt wat ons betreft niet de krediet die hij verdient. Het verhaaltje, over een aantal toeristen dat strandt in een Mexicaanse Mayatempel, mag dan vergezocht zijn, de gore effecten zijn zelfs voor de meest doorgewinterde horrorfreaks even doorbijten.

Jennifer’s Body (2009)

Needy, gespeeld door Amanda Seyfried uit Mamma Mia!, komt er achter dat haar beste vriendin Jennifer (Megan Fox) bloed nodig heeft om in leven te blijven. Hoewel Fox werd genomineerd voor een Razzie, is deze horrorkomedie prima te pruimen.

Not another teen movie (2001)

Not Another Teen Movie is een geweldige parodie op High School-films uit de jaren 80 en 90. De rake grappen en slimme verwijzingen volgen elkaar in razend tempo op en als kers op de taart is een van de hoofdrollen voor een piepjonge Chris Evans (Captain America).

The Last Exorcism (2010)

Een found footage-film over een bezeten meisje. Hoeveel clichés kun je kwijt in één horrorfilm? Deze kruising tussen The Blair Witch Project en The Exorcist scoorde dan ook maar matig… Jammer, want The Last Exorcism is best griezelig en we hebben in beide horrorvarianten veel slechtere films gezien.

Drive Angry (2011)

Momenteel gaat Nicolas Cage in de bios in de wraakfilm Mandy. Fans van ‘Cage Rage’ zijn ook aan het juiste adres bij Drive Angry, al is het maar voor de scène waarin de cultheld zich schietend, zuipend én naaiend ontdoet van zijn tegenstanders!

Spring Breakers (2012)

Bikini babes met machinegeweren, wat wil je nog meer in een film? Misschien James Franco als doorgedraaide drugdealer? Meer stijl dan inhoud, maar met zulke ingrediënten hoor je ons niet klagen.

Chappie (2015)

Zeg op een feestje dat je fan bent van Chappie en de sfeer slaat sneller om dan wanneer je begint over Zwarte Piet. Your loss, want Chappie is een even eigenzinnige als anarchistische sciencefictionfilm zoals ze niet vaak gemaakt worden in Hollywood!

Lees verder