Alkan Coklu

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alkan Coklu

GTST-acteur Alkan Çöklü weigerde vluchteling met accent te spelen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Alkan Çöklü speelt de rol van vluchteling Amir in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar hij weigert op zijn personage een accent te geven. De GTST-producent EndemolShine wilde dat het personage ‘gebrekkig Nederlands’ sprak, maar Alkan was het daar totaal niet mee eens. 

"Als ik deze rol zo moet spelen, doe ik het niet"

"Ik heb gezegd: in het verhaal woont hij hier al vier jaar, hij is een arts, een intelligente man, dan praat hij echt niet meer met een accent. Ik besloot voor mezelf: als ik deze rol zo moet spelen, doe ik het niet", vertelt de 24-jarige acteur aan de Volkskrant.

Een vluchteling in Meerdijk?

Alkan had met deze beslissing ook zijn rol kunnen verliezen, maar dat maakte hem niet uit. Hij wilde bijdragen aan het beeld dat mensen hebben van vluchtelingen, en het onderwerp bespreekbaarder maken. In het begin van zijn rol waren er nogal wat meningsverschillen over de aanwezigheid van een vluchteling in de serie. Sommige kijkers wilden daar niet mee worden lastiggevallen in hun favoriete soap en stuurde brieven in. Inmiddels speelt Çöklü al 2 jaar als Amir in Goede Tijden, Slechte Tijden. 

Is het einde in zicht?

Goede Tijden, Slechte Tijden krijgt de laatste tijd veel kritiek van de kijkers. Zo zijn fans helemaal klaar met de kinderachtige pubers in de serie. En ook het recente experiment met een speciale Instagram-verhaallijn valt niet in de smaak. Misschien wordt het tijd om te stoppen na 29 seizoenen… 

Lees verder