Grote naam maakt cast van nieuwe jeugdthriller 'Vals' compleet

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Grote naam maakt cast van nieuwe jeugdthriller 'Vals' compleet

Grote naam maakt cast van nieuwe jeugdthriller 'Vals' compleet

|
|

Laatste update:

Jelka van Houten en Gijs Blom zijn toegevoegd aan de cast van de verfilming van de jeugdthriller Vals van schrijfster Mel Wallis de Vries. Daarmee is de cast compleet, zo heeft distributeur Dutch FilmWorks vrijdag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat onder meer Abbey Hoes, Holly Mae Brood, Olivia Lonsdale en Romy Gevers een rol hebben in de film.

Prima voorwerk

Jelka speelde eerder glansrollen in onder meer de film Jackie, naast actrice Holly Hunter, en de film Huisvrouwen Bestaan Niet. Onlangs was ze als de inmiddels geliefde Juf Ank uit De Luizenmoeder te zien in de TV Kantine. Abbey Hoes is dit voorjaar te zien in het derde, wederom bloedstollende seizoen van de serie Nieuwe Buren, waarin ze bewijst dat een rol in een thriller haar op het lijf geschreven is.

'Gezellig' tripje Ardennen

Gijs Blom speelt in Vals de rol van Casper, het vriendje van Abby (Abbey Hoes) en Jelka van Houten, de zus van Carice van Houten, is te zien als de moeder van Kim (Romy Gevers). De thriller vertelt over een meidenweekend in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. De verhoudingen worden op scherp gezet als duidelijk wordt dat de vier vriendinnen eigenlijk niet alles van elkaar weten.

In goede handen

Vals wordt geregisseerd door Dennis Bots die eerder verantwoordelijk was voor films als Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen en Het Huis Anubis. De film moet in november in de bioscoop verschijnen.

Boektrailer

Aangezien de film nog volop in productie is, kunnen we je helaas nog geen trailer laten zien. Een trailer van het boek, dat in 2010 is uitgegeven, geeft al wel een goede indicatie van wat we - uiteraard, gelikter en professioneler - van de film kunnen verwachten.

Lees verder