• House of the Dragon

Grote baas House of the Dragon nu al vertrokken

Door Peter Koelewijn
House of the Dragon

Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon krijgt een tweede seizoen maar een van de grote namen achter de serie doet niet meer mee. Miguel Sapochnik is co-showrunner, executive producer en regisseur voor de serie. Hij pakt nu zijn biezen om aan een ander HBO-project te gaan werken.

Battle of the Bastards

Miguel is best een grote naam onder Game of Thrones-fans. Hij regisseerde namelijk een paar van de best beoordeelde afleveringen zoals Hardhome en The Battle of the Bastards. Vandaar dat George R.R. Martin hem vroeg om heel House of the Dragon te leiden.

“Werken in het Game of Thrones universum de afgelopen jaren was een grote eer en een privilege. Met name de afgelopen twee jaar met de cast en crew van House of the Dragon”, laat Miguel weten in een statement aan Variety.

Nieuwe leiders

In plaats van hem komt Alan Taylor aan boord om afleveringen van House of the Dragon seizoen 2 te schieten. Alan is ook een Game of Thrones-veteraan en hij doet het niet alleen. Aan het roer van de productie staat nu Ryan Condal die voor seizoen 1 samenwerkte met Miguel.

House of the Dragon lijkt dus voor seizoen 2 weer in goede handen te zijn. Benieuwd waar de serie eigenlijk over gaat? Wij praten je bij.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.