Gremlins-regisseur: 'Baby Yoda is schaamteloos gekopieerd'

Baby Yoda
© Brunopress

Volgens de regisseur van de Gremlin-films heeft Disney wel héél erg goed naar zijn werk gekeken toen het met Baby Yoda op de proppen kwam voor Star Wars-hitserie The Mandalorian. Joe Dante vindt dat het huis van de muis nogal schaamteloos te werk ging.

De filmmaker deed zijn uitspraken in de San Francisco Chronicle. Toen hem gevraagd werd waarom Gremlins het nog altijd goed doet, antwoordde Joe: "Ik denk dat dat vooral te danken is aan het personage Gizmo, dat aan een baby doet denken. En dat brengt me uiteraard op het onderwerp van Baby Yoda, die compleet is gestolen en één-op-één is gekopieerd.

Gremlin Gizmo
© Brunopress

Gremlin Gizmo

Grogu en Gizmo

Baby Yoda is de naam die fans noodgedwongen gaven aan het personage in The Mandalorian dat later in de serie Grogu bleek te heten. Het schattige groene force-wezentje werd al snel na de start van The Mandalorian in 2019 razendpopulair. In Gremlins uit 1984 was een centrale rol weggelegd voor het even aandoenlijke diertje Gizmo. Dat bleek zich echter al snel te vermenigvuldigen en zijn nazaten waren een stuk... minder aangenaam in de omgang, zullen we maar zeggen. De horrorfilm was een grote hit, in 1990 kwam er een sequel uit een aankomend najaar gaat op HBO Max animatieserie Gremlins: Secrets of the Mogwai van start.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: Veronica Superguide/ANP