La La Land

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
La La Land

Gratis streamingdienst IMDb TV komt naar Europa

|
|

Laatste update:

Er is een nieuwe speler in de Nederlandse streamingoorlog verschenen: IMDb TV! De bekende Amerikaanse videowebsite heeft plannen onthuld om haar video on demand dienst naar Europa te brengen, dus grote kans dat wij binnen de kortste keren ook een accountje mogen aanmaken. IMDb is in Nederland vooral bekend als database voor film-, tv- en serie informatie. Hij is bijna net zo goed als de Veronica database.

Here we go again…

IMDb TV in de USA biedt een flink aanbod films en series aan, net als Netflix, Videoland, Amazon TV en God weet wat er nog meer bestaat. Groot verschil is dat IMDb TV ‘gratis’ is en z’n ekkies verdient met reclames tussen de uitzendingen door. De reclameblokken zijn (nog) niet zo lang als op de Nederlandse televisie.

Wat kan je zien op IMDb TV?

De uitrol in Europa start eind 2019, al heeft IMDb nog niet laten weten welke landen als eerste aan de beurt zijn. Meestal hoort Nederland tot de eerste landen omdat onze online infrastructuur zo awesome is. IMDb heeft ook nog niet onthuld wat er precies allemaal op komt te staan. Waarschijnlijk zal het Amerikaanse aanbod niet een-op-een worden overgenomen, omdat de uitzendrechten in Europa per land kunnen verschillen.

Wel bevestigd zijn Fringe, Kitchen Nightmares, Duck Dynasty en The Bachelor. De films Captain Fantastic en La La Land worden binnenkort toegevoegd.

Waar ga jij je tweede hypotheek afsluiten om je op alle streamingdiensten te kunnen abonneren volgend jaar?

Lees verder