Gouden buzzer voor comedian bij Britain's Got Talent

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gouden buzzer voor comedian bij Britain's Got Talent

Gouden buzzer voor comedian bij Britain's Got Talent

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met een klap op de grote gouden knop heeft jurylid Amanda Holden comedian Daliso Chaponda naar de halve finales van Britain's Got Talent gestuurd.

Golden buzzer

Sinds het achtste seizoen van Britain's Got Talent in 2014 mag elk jurylid één keer de "golden buzzer" indrukken. Daarmee stuurt het jurylid de betreffende kandidaat direct door naar de liveshows in de halve finale van de talentenjacht. Simon Cowell maakte dit seizoen al gebruik van zijn mogelijkheid om de 15-jarige zangeres Sarah Ikumu door te sturen, en Alesha Dixon drukte op de buzzer voor dansgroep Just Us. Voor jurylid Amanda Holden brak het moment dus gisteravond aan.

Daliso Chaponda

Daliso Chaponda is een stand-upcomedian uit Manchester met Malawese roots. Amanda Holden toonde zich al meteen verheugd met de auditie van een comedian, en zei nog voor Daliso begon dat ze graag een comedian als winnaar van dit seizoen zou zien. Die wens heeft ongetwijfeld meegespeeld in haar beslissing om de gouden buzzer te gebruiken, maar de jury werd ook flink onder druk gezet door het voltallige publiek, dat een staande ovatie gaf en massaal om de gouden confetti riep. Waarom, dat zie je in het fragment hierboven!

Lees verder