Gloednieuwe regels in zesde seizoen van Idols

Veronica Superguide logo
Gloednieuwe regels in zesde seizoen van Idols

Gloednieuwe regels in zesde seizoen van Idols

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zesde seizoen van Idols ondergaat een aantal vernieuwingen. Idolen in spe krijgen na de beruchte auditie- en theaterrondes meer inspraak in de creatieve keuzes. En ze moeten ook nog een geheel nieuwe ronde zien te overleven!

Beruchte Idols-stip

Traditioneel begint de eerste ronde van Idols met de beruchte auditierondes op de stip. Hierin moeten de deelnemers alles uit de kast halen om te bewijzen dat ze daadwerkelijk potentie hebben. Wie houdt zijn zenuwen in bedwang en gaat door naar de theaterronde?

Creative keuzes op Curaçao

Na de theaterronde reizen de kandidaten naar Curaçao, waar ze met de jury spreken en bepalen welke richting ze op willen. "Vanaf de eilandronde wordt door de jury benadrukt dat de kandidaten eigen keuzes moeten gaan maken op het gebied van repertoire, styling en visagie. Deze keuzes tellen mee in de beoordeling", laat RTL5 weten.

Nieuw: poppodium-ronde

Ook nieuw is de poppodium-ronde. Hierin treden de kandidaten samen met een band op. Daarna maken de overgebleven potentiële idols een eigen videoclip waarin ze betrokken worden bij het gehele creatieve proces. Alleen de allerbesten gaan door naar de liveshows op 12 en 19 april (finale).

Streng, maar rechtvaardige jury

Idols wordt ook dit seizoen gepresenteerd door het succeskoppel Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond. Jamai Loman, Martijn Krabbé, Eva Simons en Ronald Molendijk nemen weer plaats achter de jurytafel.

Vorig jaar won Nina den Hartog. In de finale versloeg ze haar opponent Kimberly Fransens en sleepte een platencontract in de wacht.

Het zesde seizoen van Idols is vanaf woensdag 1 februari te zien bij RTL 5.

Lees verder