Gloednieuwe Potter-documentaire op komst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gloednieuwe Potter-documentaire op komst

Gloednieuwe Potter-documentaire op komst

|
|

Laatste update:

Hoera! Het is twintig jaar geleden dat het eerste Harry Potter-boek verscheen en omdat we nooit genoeg weetjes tot ons kunnen nemen verschijnt er een nieuwe documentaire!

A History of Magic

De documentaire A History of Magic zal op 28 oktober (22.00 uur) op BBC Two te zien zijn en is gemaakt ter ere van de twintigste verjaardag van het allereerste Potter-boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone. In de nieuwe documentaire zien we magische tradities uit het echte leven die te maken hebben met de toverwereld die J.K. Rowling schiep. A History of Magic sluit aan bij een expositie over Harry Potter in de British Library.

Fans

Volgens de BBC draagt een aantal Harry Potter-liefhebbers zelf een steentje bij aan de documentaire. Zo komen verschillende beroemde fans aan het woord die hun favoriete toverspreuken en toverdrankjes in het echte leven hebben gecreëerd.

J.K. Rowling

In de documentaire vertelt J.K. Rowling verder over de persoonlijke items die ze gedoneerd heeft aan de exhibitie en maken we kennis met mensen die zich in echte leven als tovenaars gedragen. Eerder werd al bekend dat er twee ‘nieuwe’ Potter-boeken op komst zijn, dus het is écht een feestje.

Lees verder