Gizmo uit Gremlins 1984

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gizmo uit Gremlins 1984

Gizmo keert terug in verrassende Gremlins-commercial

|
|

Laatste update:

Het is alweer een poosje geleden dat we Gizmo in actie zagen. Maar vandaag maakte het schattige wezentje uit Gremlins een verrassende comeback!

Suikervrij

Gizmo maakt zijn rentree in een commercial voor het frisdrankmerk Mountain Dew. Hierin wordt de Mogwai herenigd met Billy Peltzer (opnieuw gespeeld door Zach Galligan). Maar het lijkt er niet op dat zijn baasje veel heeft geleerd van de fouten uit zijn verleden. Wanneer Billy zijn drankje deelt met Gizmo om hem te overtuigen dat de suikervrije variant net zo lekker is als het origineel, begint alle ellende namelijk weer van voor af aan!

‘Emotionele ervaring’

Voor Zach Galligan, die eerder de rol van Billy speelde in Gremlins en Gremlins 2: The New Batch, was de reünie met Gizmo een bijzondere gebeurtenis. “Het was een emotionelere ervaring dan ik van tevoren had verwacht”, vertelt hij in een interview met Entertainment Weekly. “Ik kreeg een brok in mijn keel. Niet zozeer omdat ik met die pop werd herenigd, maar omdat alle herinnering van 37 jaar geleden weer boven kwamen.”

We hebben een podcast met kijktips!

Gremlins 3

Natuurlijk werd Zach Galligan ook even gevraagd hoe het nu zit met het langverwachte vervolg Gremlins 3. Volgens de acteur hangt dat af van het succes van de aangekondigde Gremlins-animatieserie, die eind dit jaar in première gaat bij HBO Max. “Als dat net zo groot wordt als pakweg The Mandalorian, dan is Gremlins 3 onvermijdelijk”, aldus Galligan.

Lees verder