René van der Gijp

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
René van der Gijp

‘Het is verwarrend, alle virologen moeten van de buis!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Veronica Inside werd gisteren even omgedoopt tot Corona Inside, want: er is geen voetbal. De heren Gijp, Derksen en Genee zaten weer lekker te babbelen en René kwam met een... 'interessante' uitspraak. Volgens hem moeten alle virologen van de buis.

Volgens de goedlachse analist, die dit jaar trouwplannen heeft, is het extreem verwarrend. Hij vindt dat de virologen van Nederland, die opduiken in talkshows en nieuwsprogramma's, onduidelijkheid zaaien doordat hun meningen te ver uit elkaar liggen. "Die virologen spreken elkaar totaal tegen, daar heb je helemaal niets aan. Blijf lekker thuis!", zegt hij doodserieus.

Ab Osterhaus

Als voorbeeld noemt René Ab Osterhaus. De ervaren viroloog mag wat hem betreft wieberen  "Die hoef ik echt niet meer te zien. Hij zit elke avond in een ander programma wijn te drinken." Volgens 'Gijp' 'kan je niets doen' tegen het coronavirus. "Ik meen het uit de grond van mijn hart, je moet geluk hebben. Je kan er niets tegen doen. En de virologen weten het nu ook niet. Ik ga me er steeds meer aan irriteren." Nou, Derksen, kom er maar in!

Tegengeluid

Want 'Bromsnor' is het daar niet mee eens. Hij zet juist de tv aan voor de mening van de virologen. "Ik ga ervoor zitten. Het is een interessant debat. Juist een viroloog mag met zijn kennis best een mening geven. Als ik dan André Hazes hoor oreren, die mag dat dus niet." Volgens Johan zijn er nu eenmaal 'meerdere waarheden'. "Je moet de dingen eruit filteren die jij belangrijk vindt want ze lullen niet uit hun nek."

Lees verder