Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman plotseling overleden

Door Redactie
ivan reitman

Ivan Reitman, de regisseur van onder andere Ghostbusters, is dit weekend op 75-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde de familie zondag in een verklaring aan Associated Press. 

'Veel mensen aan het lachen gebracht' 

De Canadese regisseur Ivan Reitman, die is geboren in voormalig Tsjecho-Slowakije, zou onverwachts zijn overleden in zijn slaap. De precieze doodsoorzaak is niet bekend. "We troosten ons met het feit dat zijn werk als filmmaker zoveel mensen over de hele wereld aan het lachen heeft gemaakt en geluk heeft gebracht", bracht zijn familie naar buiten. 

Films Ivan Reitman 

De film Ghostbusters uit 1984 leverde wereldwijd 300 miljoen dollar op en werd genomineerd voor twee Oscars. In 1989 volgde Ghostbusters II, en daarna verschillende shows en spin-offs. Verder regisseerde Ivan Reitman ook Twins (1988), Father's Day (1997) en produceerde hij de films Beethoven (1992), Space Jam (1996) en Up in the Air (2009).

De zoon van Ivan Reitman, Jason Reitman, is ook een bekende regisseur, producent en acteur. Jason Reitman regisseerde recent nog de sequel Ghostbusters: Afterlife.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.