Get Out-regisseur wil Gargoyles verfilmen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Get Out-regisseur wil Gargoyles verfilmen

Get Out-regisseur wil Gargoyles verfilmen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Gargoyles kunnen zomaar de overstap maken naar het witte doek. En de perfecte regisseur voor deze film heeft zich al aangemeld bij Disney!

Vervloekt

Midden jaren 90 verraste Disney vriend en vijand met de duistere tekenfilmserie Gargoyles. Hierin werpt een aantal vervloekte waterspuwers zich als de nacht valt op tot de beschermers van New York. Met de combinatie van serieuze actie en bovennatuurlijke wezens mikte Disney met de tekenfilmserie op een ouder publiek. Gargoyles liep slechts twee seizoenen, maar groeide in de loop der jaren uit tot een culthit!

Oscar

De fans hopen al jaren op een filmversie van hun geliefde Disney-cartoon, maar dat is nooit van de grond gekomen. Maar daar kan binnenkort zomaar verandering in komen! Niemand minder dan regisseur Jordan Peele heeft aangeklopt bij Disney met een idee voor een live-action verfilming. Peele won vorig jaar een Oscar voor zijn scenario van de horrorsensatie Get Out. Volgens insiders heeft Disney nog niets toegezegd. De studio zou niet direct achter het idee voor een Gargoyles-film staan, maar is ook bang dat ze een mogelijk geweldig voorstel afslaan.

Match

Het is dus nog verre van zeker of Peele zijn zin krijgt, maar Disney zou wel gek zijn om het idee te laten schieten. Wat ons betreft klinkt het als een match made in heaven. Mocht het zover komen, gaat daar nog wel wat tijd overheen. De Oscarwinnaar is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor Us, zijn nieuwste horrorfilm met Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale), Lupita Nyong'o (Black Panther) en Winston Duke (Avengers: Infinity War).

Lees verder