the voice of holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
the voice of holland

'Geruchten rond The Voice of Holland gingen al langer'

|
|

Laatste update:

Volgens zangeres Samantha Steenwijk waren er tijdens haar deelname aan The Voice of Holland "talloze geruchten" over seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenjacht. Dit vertelt ze zaterdagavond in RTL Boulevard.

De oud-deelneemster van de talentenjacht had het zelf “totaal niet meegemaakt”. Wel deden allerlei verhalen de ronde, vertelt ze in het programma.

'Geruchten rond The Voice of Holland gingen al langer'

Samantha zegt hierover: “Ik heb wel verhalen gehoord, tuurlijk, maar niet van de hoed en de rand. Het was die persoon met die kandidaat. Of dat er dan inderdaad een belofte tegenover stond: dan kon je een ronde verder komen. Of dat een kandidaat het interessant vindt om met een artiest naar bed te gaan.”

Man en macht verweren

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft volgens RTL Boulevard veel contact met Voice-coach Ali B, waar inmiddels aangifte tegen is gedaan. Volgens hem zal de rapper zich met man en macht verweren tegen de beschuldigingen.

“Hij maakt hij zich erg zorgen over zijn gezin en wat dit voor invloed zal hebben op zijn relatie met zijn kinderen. Hij zegt dat hij inmiddels een advocaat in de arm heeft genomen en zich met alle mogelijke middelen zal verweren tegen deze aangifte."

Diverse coaches van The Voice of Holland hebben in statements een reactie gegeven op de beschuldigingen. Bandleider Jeroen Rietbergen heeft inmiddels zijn werkzaamheden binnen de talentenjacht neergelegd.

De BOOS-uitzending over vermeend machtsmisbruik en vermeend seksueel overschrijdend gedrag is donderdag te zien op het YouTube-kanaal.

Lees verder