Gerard Joling, Op1, negatief

Veronica Superguide logo
Gerard Joling, Op1, negatief

Gerard Joling vindt talkshow Op1 'te negatief'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gerard Joling mocht gisteren aanschuiven bij Op1 om te praten over Eurovision: Europe Shine A Light. Dat was echter niet het enige waar de zanger over sprak. Hij uitte zijn kritiek over het dagelijkse doemdenken over het coronavirus.

"Jullie doen het fantastisch met dit programma. Het is informatief", begint de zanger positief. "Maar op een gegeven moment denk ik wel dat jullie na 2,5 maand een beetje moeten stoppen met iedere keer al die virologen aan tafel, want het is altijd negatief."  

Positief nieuws

Gerard Joling sluit zich dan ook aan bij de mensen die beweren dat Ab Osterhaus te vaak bij Op1 aanschuift om ergens voor te waarschuwen. Dit in tegenstelling tot programma's waar veel over de economische gevolgen wordt gesproken. "We kunnen natuurlijk ook wel eens naar voren brengen hoeveel mensen er genezen zijn en eruit komen, met alle respect voor die virologen uiteraard", adviseert hij daarom. 

Kijkcijfers

Toch erkent Gerard - die laatst zelf een pikante onthulling deed - wel dat er blijkbaar een soort behoefte is bij mensen om dit negatieve nieuws ook te horen. "De NPO doet het natuurlijk fantastisch. Ik kijk natuurlijk naar de kijkcijfers en dan zie je de bovenste eerste tien en dan denk ik: nou... Het begint met name bij het nieuws." Maar zijn werkgever RTL sluit hij ook niet uit. "Nou moet ik zeggen dat RTL 4 het ook niet heel slecht doet, maar het is machtig als je succesvol bent en programma's maakt waar heel veel mensen naar kijken." Beluister hier het hele fragment terug.

Lees verder