Gerard Joling in jail - Gerard Jailing

Veronica Superguide logo
Gerard Joling in jail - Gerard Jailing

Gerard Joling opgesloten op Thais politiebureau

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zit Gerard Joling ook niet mee: zong hij in één van zijn eerste hits nog over hoe graag hij wel niet een reisje naar de tropen wilde maken, dan komt 'ie er eindelijk en dan sluiten ze hem op. Het overkwam Geer in de badplaats Pattaya, waar het er Goor aan toe gaat. Het staat dan ook bekend als de meest beruchte badplaats van Thailand - en ook de meest corrupte, zo ondervond de BN'er aan den lijve.

Verboden e-sigaret

In een diepte-interview met De Telegraaf vertelt Ja̶i̶l̶i̶n̶g̶ Joling hoe hij vast kwam te zitten op een Thais politiebureau: “We liepen er over straat, toen mijn geluidsman werd aangesproken door twee politieagenten. Het bleek om zijn e-sigaret te gaan! Die zijn in Thailand namelijk verboden.” Terwijl in Pattaya alles mag wat God verboden heeft, en het mede daarom een populair vluchtoord is voor criminelen, is het daar dus niet toegestaan om aan een e-sigaret te lurken. Het moet niet gekker worden?!

Vol goede moed gingen Geer en zijn entourage mee naar het bureau, in de veronderstelling dat het allemaal zo geregeld zou zijn en ze in een paar minuten weer buiten zouden staan. Dat pakte anders uit.

“Zo corrupt als de tering!”

"De zaak werd heel hoog opgenomen", zo vertelt Geer. “Hij werd meteen in een glazen hok opgesloten en kreeg te horen dat hij wel vijf jaar gevangenisstraf kon krijgen als er niet meteen 900 euro werd afgerekend. Ik begon me er flink mee te bemoeien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ineens zat ik ook in dat hok en mocht ik ook niet meer weg!” Natuurlijk had Gerard zijn hoge stem kunnen gebruiken om het glas te breken, maar door alle hectiek kwam dit even niet bij hem op. Uiteindelijk besloot de Topper dan toch maar de 900 euro te betalen om van het gezeur af te zijn. Ook al zijn ze in Thailand volgens Geer “zo corrupt als de tering!”, toch heeft de Topper er naar eigen zeggen een toptijd gehad.

Lees verder