Gerard Joling

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gerard Joling

Gerard Joling onder vuur na 'vals' Koningsdag-optreden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

We weten dat Gerard Joling niet altijd live zingt op tv en dat zorgde eerder al voor een hilarische blunder. Gisteren zong 'Geer' wel live in MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk op NPO 1, maar... volgens meerdere kijkers vloog 'ie flink uit de bocht!

Na de royal talkshow vanuit Eindhoven met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes, nam Omroep MAX-baas Jan Slagter het Koningsdags-stokje over op NPO 1. Hij presenteerde een talkshow vanaf Paleis Soestdijk en één van de gasten was Gerard Joling. Hij stak zijn Songfestivalnummer Shangri-La in een Zuid-Amerikaans jasje en dat klonk zó:

Veel kritiek op Gerard Joling

Je ziet ook al meteen de grap-sneer van Jochem van Gelder staan en hij was zeker niet de enige die inhaakte op Gerards stem. "Wat zingt Gerard Joling vals, dat doet hij normaal niet! Echt goeie zanger, maar hier gaat iets mis", zo vond een kijker, die het nog netjes hield. Anderen hielden zich niet in en gooiden alle frustratie eruit. "Nou Gerard Joling heeft zijn beste tijd ook wel gehad qua stem. Afgrijselijk."

Nog meer reacties op 'valse' Gerard Joling

De zanger, die wel eens eerder een flinke uitglijer maakte, kreeg de wind van voren. Wat misschien ook niet hielp, is dat voor zijn optreden de dames van OG3NE een loepzuivere Dolly Parton-medley zongen. Daarna valt één vals nootje natuurlijk meteen op. Maar volgens kijkers was het veel meer dan dat. "Ik zou mijn geld terugvragen als ik Omroep MAX was."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder