'Vreemd dat RTL Gerard Joling niet inzet als presentator'

Zonder Gerard Joling is Gordon helaas geen miljoenenknaller, schreef kijkcijfer-expert Tina Nijkamp in haar column voor Veronica Superguide. Gerard kan het wél alleen. Zo goed zelfs, dat het vreemd is dat RTL Gerard niet inzet als presentator, meent de tv-expert.

Gerard Joling
© BrunoPress

Gordon heeft als presentator nog nóóit een miljoenen-hit gehad, maar wel presenteerde hij maar liefst vijftien programma’s. Hotter than My Daughter, Gordon Draait Door en 100 Jaar Jong zijn de meest bekende. Als jurylid in Holland’s Got Talent en X Factor doet Gordon het ook goed. Gerard is zonder Gordon wel succesvoller, omschrijft Tina Nijkamp verder. 

Presenteren in zijn eentje

Gordon is natuurlijk enorm populair geworden na zijn deelname samen met Gerard Joling in Geer en Goor over de Vloer. Daarna ging het duo nog verder in Alles Mag op Zaterdag/Zondag. "Gerard is zeer succesvol gebleken als presentator", aldus de kijckijfergoeroe. "Sterren Dansen op het IJs, Holland’s got Talent, Sterren Springen, Popstars, K2 zoekt K3, K3 zoekt K3..." Tina voegt toe dat hij het ook als jurylid uitstekend op tv doet, zoals in Wie Ben Ik en The Masked Singer. "Vreemd dat RTL Gerard nu niet inzet als presentator", vraagt Tina zich af.

Bestemming X voor Gerard?

Tina denkt dat het voor Gordon goed is als RTL 4 of SBS6 weer een nieuwe serie Geer en Goor wil maken, maar Gerard zou ze het afraden dit programma weer te doen. "Voor Gerard is het tijd dat hij zélf weer een show gaat presenteren." Tina denkt dat een Nederlandse versie van het Vlaamse Bestemming X wel wat voor hem is. In dat programma gaan tien bekende koppen op roadtrip door Europa, in een geblindeerde zwarte bus. De kandidaat die in de finale ‘Bestemming X’ als eerste vindt, gaat naar huis met een grote geldprijs.