Georgina en Martijn vereeuwigd op Walk of Fame

Veronica Superguide logo
Georgina en Martijn vereeuwigd op Walk of Fame

Georgina en Martijn vereeuwigd op Walk of Fame

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nee we hebben het niet over de befaamde boulevard in Hollywood,  maar over dat gezellige straatje in Utrecht.  Georgina Verbaan en Martijn Fischer mochten daar zondag hun Tegel onthullen.

Beste Acteur en Beste Actrice

De reden dat de twee een plekje kregen op de Utrechtse Vinkenburgstraat is het feit dat ze vorig jaar allebei een Gouden Kalf mee naar huis namen. Fischer die voor Beste Acteur voor zijn fenomenale vertolking van André Hazes in Bloed, Zweet en Tranen en Verbaan die voor Beste Actrice voor haar rol in De Surprise.

Indrukwekkend rijtje

Ze scharen zich in een rijtje zeer talentvolle acteurs. Onder anderen Carice van Houten, Nasrdin Dchar, Hannah Hoekstra, Gijs Naber, Hadewych Minis, Cees Geel, Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Rutger Hauer en Monique van de Ven wonnen al een Gouden Kalf voor hun acteerprestaties.  Niet alle acteurs en actrices die ooit een kalf wonnen, hebben ook een eigen tegel: ze worden pas sinds 2000 gelegd en de prijs bestaat sinds 1981.

Genomineerden 2016

De 36e editie van Het Nederlands Filmfestival ging afgelopen week van start en wordt komende vrijdag feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren. Gijs Scholten van Aschat, Reinout Scholten van Aschat - inderdaad, vader en zoon - Fedja van Huêt, Issaka Sawadogo en Jacob Derwig dingen mee naar het Kalf voor Beste Acteur. Voor Beste Actrice zijn dit jaar Anniek Pheifer, Hannah Hoekstra, Rifka Lodeizen, Thekla Reuten en Maartje Remmers in de race.

Beste Film

We zijn eigenlijk natuurlijk het meest benieuwd naar de winnaar van het Gouden Kalf in de categorie Beste Film. De titels die kansmaken op de prestigieuze prijs zijn Publieke Werken, Knielen Op Een Bed Violen, Beyond Sleep, De Helleveeg en The Paradise Suite.

Lees verder