George R.R. Martin werkt aan vijf Game of Thrones-prequels

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
George R.R. Martin werkt aan vijf Game of Thrones-prequels

George R.R. Martin werkt aan vijf Game of Thrones-prequels

|
|

Laatste update:

Bedenker George R.R. Martin werkt met vijf schrijvers aan evenveel mogelijke spin-offs van Game of Thrones. Lees wat Martin er al over wil verklappen.

Einde Game of Thrones in zicht

Even snel bijpraten: Game of Thrones stopt er na acht seizoenen mee. Seizoen 7 start op 16 juli (teaser hierboven) en telt slechts zeven afleveringen. En met maar zes afleveringen in het laatste seizoen, hebben we dus nog maar dertien stuks te gaan. Bij zender HBO begint er langzaam paniek te ontstaan over de vraag hoe ze het verlies van hun kijkcijferkanon gaan opvangen. Eerder deze maand kwamen de eerste hints: HBO werkt samen met GoT-bedenker George R.R. Martin aan mogelijke spin-offs.

Bij gebrek aan details begonnen fans wereldwijd hun eigen, vaak hilarische ideeën voor spin-offs te verspreiden. Vandaag is er echter nieuws van de grote man zelf: George R.R. Martin heeft bekendgemaakt dat er niet aan sequels maar aan prequels wordt gewerkt; verhaallijnen die zich chronologisch vóór die van Game of Thrones afspelen dus.

Geen Dunk and Egg, geen Robert's Rebellion

Martin maakte verder bekend dat er een vijfde schrijver aan zijn team is toegevoegd en dat er inmiddels ook vijf scenario's op tafel liggen. Voor je té enthousiast wordt: dat betekent niet dat er vijf nieuwe series aankomen, maar dat er aan vijf mogelijke opties wordt gewerkt, waar er waarschijnlijk (in eerste instantie) één van wordt gerealiseerd.

"We gaan niet Dunk and Egg doen en ook niet Robert's Rebellion", schrijft Martin in zijn blog, waarmee hij een streep zet door de theorieën over het verfilmen van zijn al bestaande prequelboeken. "Ik heb pas drie boeken geschreven en wil er nog minstens zeven of acht meer schrijven. (...) Het wordt ook niet zoals Joey of Frazier, waar een van de personages van de originele show doorgaat in een nieuwe."

Het wordt zo in elk geval steeds duidelijker wat er níét gaat gebeuren als Game of Thrones straks is afgerond. Voorlopig laten we HBO en Martin zich maar druk maken om wat het wél moet worden. Wij hebben nog dertien afleveringen te verslinden, waarin natuurlijk iedereen weer doodgaat en we geen flauw idee hebben wie er aan het eind op de ijzeren troon zit ...

Lees verder