George Michael herdacht op radio en tv

Veronica Superguide logo
George Michael herdacht op radio en tv

George Michael herdacht op radio en tv

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De publieke omroep besteedt op radio en televisie aandacht aan het overlijden van George Michael. Zo wordt maandagavond op tv Top 2000 a gogo (NPO 3, 19.30 uur) aangepast.

Zo is een clip van Michael te zien en wordt aandacht besteed aan een interview met presentator Gerard Ekdom over de dood van de popartiest.

Jeugdidool

Ook medepresentator Gijs Staverman groeide op met de muziek van Michael en noemt hem zijn jeugdidool. "Het knappe vind ik dat hij zichzelf op muzikaal gebied steeds opnieuw heeft uitgevonden." Staverman noemt het album Faith uit 1987 met daarop de hit I Want Your Sex en het album Older uit 1996 als belangrijke omslagpunten.

Fans reageren op de Top 2000-website met teksten als "Mijn tieneridool... geen behang was meer te zien op mijn kamer", "Kwam veel te laat uit de kast, en nu veel te vroeg in de kist. Ga hem missen" en "pop icoon, véééél te vroeg gestorven, steun aan alle fans". "Op eerste kerstdag beleefde George Michael letterlijk zijn Last Christmas".

Top 2000

In de Top 2000, die traditioneel in de laatste week van het jaar wordt uitgezonden, is George Michael met elf hits vertegenwoordigd. Met Wham! (Last Christmas, Wake Me Up Before You Go-Go), met Queen (Somebody To Love), met Band Aid (Do They Know It's Christmas) en met Elton John (Don't Let The Sun Go Down On Me). Zesmaal scoort hij solo in de lijst van NPO Radio 2: Careless Whisper, Cowboys And Angels, Jesus To A Child, A Different Corner, Father Figure en Faith.

Wand vol muziekhelden

In het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum wordt gewerkt aan een wand waarop de overleden muziekhelden van 2016 te zien zijn. Naast George Michael zijn dat onder anderen Prince, David Bowie, Leonard Cohen, Glenn Frey en Rick Parfitt.

Lees verder