Gemist: Zondag met Lubach lanceert verkiezingsapp

Veronica Superguide logo
Gemist: Zondag met Lubach lanceert verkiezingsapp

Gemist: Zondag met Lubach lanceert verkiezingsapp

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zondag met Lubach heeft de PosterToaster gelanceerd. Met deze app kun je in een handomdraai je eigen verkiezingsposter maken.

Maffe slogans

De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang. En volgens Arjen zijn de verkiezingsposters het leukste aan de verkiezingen! Om zijn punt te maken, toonde de presentator een aantal voorbeelden van lachwekkende posters vol maffe slogans. Maar daar bleef het niet bij: Arjen onthulde ook de PosterToaster, een gloednieuwe app waarmee de kijkers hun eigen verkiezingsposter kunnen maken!

Selfie

Mensen die de PosterToaster downloaden, moeten een korte vragenlijst beantwoorden, uiteenlopend van ‘wat is je favoriete kleur?’ tot ‘wat zoek je in een relatie?’. Na het invullen van de lijst moet je een selfie maken. De app maakt er vervolgens een unieke verkiezingsposter van. Mensen moeten ook hun gemeente opgeven. Andere inwoners van de gemeente kunnen dan stemmen op de leukste poster. "Zo heeft iedere gemeente straks zijn eigen Poster Toaster-verkiezingsuitslag met de populairste posters", beloofde Arjen.

Overbelast

Het is trouwens niet de eerste keer dat het satirische programma een verkiezingsapp heeft gelanceerd. Vorig jaar had Zondag met Lubach veel succes met Kamergotchi. In deze app moesten gebruikers een lijsttrekker in leven zien te houden. De app was zo populair dat de servers van Zondag met Lubach na de lancering van het spel overbelast raakten. En ook gisteravond hadden de servers moeite om al het verkeer te verwerken!

De volledige aflevering van Zondag met Lubach is terug te zien bij NPO.nl.

Lees verder