Gemist: Zo verlies je je rijbewijs

Veronica Superguide logo
Gemist: Zo verlies je je rijbewijs

Gemist: Zo verlies je je rijbewijs

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Wegmisbruikers wordt de politie voorbij gescheurd door een beginnend bestuurder. En wat baalt hij als hij heel slecht nieuws te horen krijgt.

Aan de hand van videobeelden van de Nationale Politie worden in Wegmisbruikers automobilisten, motorrijders, vrachtwagenchauffeurs en fietsers met de mogelijke gevolgen van hun gevaarlijke rijgedrag geconfronteerd. En dat levert spraakmakende momenten op.

Twee keer zo hard

In de aflevering van gisteravond worden twee politieagenten snoeihard ingehaald door een Ford. De gemiddelde snelheid komt uit gemiddeld 144 km/u op een weg waar 100 km/u de toegestane maximale snelheid is.

Ze willen de bestuurder aan de kant zetten, maar dan moeten ze hem wel zien bij te houden. Ook op een weg waar hij maar 90 km/u mag rijden, rijdt hij op z’n snelst 150 km/u. Bekijk het fragment hierboven!

Busje komt zo

“Ja, de hele dag gewerkt, dus ik wil snel naar huis,” antwoordt de bestuurder als de surveillanten vragen waarom hij zo hard reed. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard heeft gereden, kost dat hem zijn rijbewijs. Deze wordt twee maanden ingehouden. 

“En ik was er nog zo van overtuigd dat ik nooit meer met openbaar vervoer ga,” zegt de balende bestuurder. Maar dat wordt toch met de bus of trein de volgende dag naar z’n werk.

Wegmisbruikers zie je elke zondag om 20:30 op SBS6.

Lees verder