Gemist: winnend Oranje trekt 2,7 miljoen kijkers

Veronica Superguide logo
Gemist: winnend Oranje trekt 2,7 miljoen kijkers

Gemist: winnend Oranje trekt 2,7 miljoen kijkers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een nieuwe (en oude) bondscoach, een recordinternational en gelukkig weer eens een ruime overwinning: het Nederlands elftal heeft de hoop levend gehouden.

WK nog ver weg

Het was "maar" tegen Luxemburg, maar toch keken er meer dan 2,7 miljoen mensen naar de kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland. Het is mede door de nederlaag tegen Bulgarije dan ook erop of eronder voor Oranje. Met de 5-0 zege van gisteravond is in elk geval weer een horde genomen en is de hoop levend gehouden, maar de eindronde in 2018 is nog steeds erg ver weg.

Zweden won gisteravond namelijk in eigen huis van Frankrijk, wat fans van Oranje op het eerste gezicht bijzonder slecht uitkomt. Zowel Frankrijk als Zweden heeft nu namelijk drie punten meer dan Oranje. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Acht van de negen nummers twee strijden in de play-offs om vier tickets.

Wesley Sneijder

Voor kersverse recordinternational Wesley Sneijder was het toch een feestje gisteravond. De kleine spelmaker stond in de basis voor zijn 131e interland, waarmee hij Edwin van der Sar passeerde, die in oktober 2008 tegen Noorwegen zijn 130e en laatste wedstrijd speelde voor Oranje.

Sneijder was ook zelf verantwoordelijk voor de 2-0. De andere goals waren van Robben, Wijnaldum, Promes en Janssen. Klik hieronder door naar een samenvatting van de NOS om nog even na te genieten; zo vaak krijg je de komende tijd misschien de kans niet meer!

Lees verder