Gemist: Waylon haalt finale van het Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Waylon haalt finale van het Eurovisie Songfestival

Gemist: Waylon haalt finale van het Eurovisie Songfestival

|
|

Laatste update:

De finalisten voor het Eurovisie songfestival zijn bekend en onze Outlaw zit in ‘em. Waylon heeft tijdens de halve finales met een zelfverzekerde performance zijn finaleplek veilig gesteld.

Zenuwslopende minuten

De man met de hoed mocht als achtste het podium op, gesandwiched tussen Moldavië en Australië, dat volgens Eurovisie alweer enkele jaren in ons continent ligt. Het was nog wel even spannend in Lissabon want de poldercowboy kreeg pas als laatste kandidaat te horen dat hij met zijn liedje Outlaw in ‘Em door was naar de finale. Hier kun je de vier zenuwslopende minuten van de bekendmaking meebeleven:

“Niet weer toch?”

Waylon vertelde ook dat hij 'm best wel zat te knijpen. Het was een beetje déja vu voor hem, want toen hij een paar jaar terug meedeed met the Common Linnets ging het precies zo: “Waanzinig?! Net als in 2014 kregen we het als laatsten te horen, we zaten daar en dachten ‘Niet weer toch?’” aldus de zanger in een eerste reactie na afloop.

En hoe zag de concurrentie eruit?

De andere landen die gisteren doorgingen zijn Servië, Moldavië, Hongarije, Ukraine, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Slovenië en Australië. Opvallende kandidaten gisteren waren Noorwegen met het zeer catchy deuntje That's how to write a song, het nog catchier liedje van de charmante Jessica Mauboy uit Australië, een Zweedse variant op Bruno Mars, een Sloveense Taylor Swiftova, en een Oekraïense pianist met een trap die in de fik staat. Alle acts van gisteren nog even doorkijken? Dat kan hier:

Tok-tok-torenhoge favoriet

De volgorde voor zaterdag is ook al bepaald, en we zullen tot laat op de avond moeten wachten. Waylon moet namelijk pas als drieëntwintigste zijn ding komen doen. Vooralsnog blijft het kippenlied van Israel (echter) de tok-tok-torenhoge favoriet. Dit hoort nu al thuis in het rijtje met meest opmerkelijke songfestivaloptredens ooit.

Lees verder