Gemist: Waarzegster ziet eigen ontmaskering niet aankomen

Veronica Superguide logo
Gemist: Waarzegster ziet eigen ontmaskering niet aankomen

Gemist: Waarzegster ziet eigen ontmaskering niet aankomen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In New York onderzoekt het team van Oplichters in het buitenland een duistere kant van de stad. Waarzegsters lokken toeristen naar binnen voor een onschuldige handlezing, die vervolgens voor duizenden dollars worden opgelicht. Kees van der Spek pakt een helderziende flink aan.

Oplichters in het Buitenland

In het programma Oplichters in het Buitenland reist Kees af naar het buitenland om de confrontatie met de oplichters aan te gaan. Hij ondergaat het bedrog vaak zelf en laat met verborgen camera zien hoe de oplichters te werk gaan. 

Misleiding en extreme bangmakerij

Bij elke lezing ontdekken waarzegsters kwade geesten en duistere machten bij de klanten. Voor veel geld kunnen zij deze geesten verjagen. Doodsbange slachtoffers betalen regelmatig duizenden dollars om gereinigd te worden. Kees en zijn collega ondergaan zelf ook een aantal sessies en besluiten een val te zetten.

In de val

Ze maken een nepprofiel aan waarop zijn collega Kim doet alsof ze de loterij heeft gewonnen en dus flink geld heeft. Bij de derde waarzegster is het raak: ze ontfutselt Kim’s naam en geboortedatum en zoekt haar waarschijnlijk op via internet.

Bij de volgende reading krijgt Kim te horen dat ze een negatieve spirit heeft waar ze van af moet, wil ze ooit nog gelukkig worden. De enige uitweg is een kostbare geestelijke healing van 6475 dollar. Kees gaat de confrontatie aan met de oplichtster. Bekijk het fragment bovenaan de pagina in de video terug!

Oplichters in het buitenland zie je elke zondag om 21:25 op SBS6.

Lees verder