Gemist: VI-mannen reageren op overstap naar Talpa

Veronica Superguide logo
Gemist: VI-mannen reageren op overstap naar Talpa

Gemist: VI-mannen reageren op overstap naar Talpa

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Afgelopen week lekte uit dat Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen van RTL overstappen naar John de Mol’s Talpa, nieuws dat behoorlijk veel stof deed opwaaien. Gisteravond kwam de overstap ter sprake in het voetbalprogramma, in de eerste uitzending nadat het grote nieuws naar buiten kwam.

‘Vervelend’

Daarin onthulde René dat de manier waarop het allemaal is gegaan "heel vervelend" was. De knoop van de overstap zou volgens hem al veel eerder kunnen worden doorgehakt, maar liep de nodige vertraging op door het aanstaande vertrek van RTL-programmabaas Erland Galjaard op 1 mei. Ook zouden de relletjes rondom VI de afgelopen maanden, waaronder René’s omstreden transgendergrap, roet in het eten hebben gegooid. "Het heeft gewoon veel te lang geduurd. [...] Als wij er gewoon binnen een maand of twee waren uitgekomen, was er niets aan de hand geweest”, aldus Gijp.

‘Eén ding snapt John niet’

Johan Derksen zei altijd al eens voor John de Mol hebben willen werken, maar wilde daar nog wel iets over kwijt. “Eén ding ziet-ie verkeerd: als er over voetbal wordt gepraat, wordt er met mensen gepraat die verstand hebben van voetbal. Die recht van spreken hebben, een staat van dienst, ervaring in dit wereldje. En niet met zangers, cabaretiers of politici. Dat hebben we allemaal al een keer geprobeerd, dat is kut, dat slaat nergens op."

‘Hypocriet’

Wilfred liet weten ook net zo lief bij RTL te zijn gebleven, maar over die “hypocriete” uitspraak hadden René en Johan nog wel iets te zeggen. Bekijk de fragmenten in boven- én onderstaande video’s.

Lees verder