Gemist: Vader en zus Meisje van Nulde doen hun verhaal

Veronica Superguide logo
Gemist: Vader en zus Meisje van Nulde doen hun verhaal

Gemist: Vader en zus Meisje van Nulde doen hun verhaal

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Familieleden van het vermoorde meisje Rowena Rikkers, beter bekend als het Meisje van Nulde, waren gisteravond te gast bij RTL Late Night om hun verhaal te doen.

Geen spreekrecht

De nabestaanden van Rowena mochten niet spreken in de rechtszaak tegen moordenaar Mike J. over de verlenging van diens tbs-maatregel. De rechtbank wees maandag het verzoek daartoe van vader Martin Huisman en zijn dochter Rochelle af, omdat de wet daarvoor geen ruimte biedt.

Martin & Rochelle

In RTL Late Night mochten de twee toch nog hun verhaal doen. In een geëmotioneerde brief, die oorspronkelijk bedoeld was voor de rechter, vertelde Martin waarom hij vindt dat Mike J. niet vrijgelaten moet worden. Ook Rochelle vertelde dat het nog steeds niet goed met haar gaat en dat ze haar spreekrecht wilde gebruiken om een boodschap over te brengen: “Ik wilde hem laten voelen wat hij heeft aangericht”. Bekijk het fragment hierboven.

Meisje van Nulde

Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank de tbs-maatregel voor Mike J. met twee jaar te verlengen. J. was de stiefvader van Rowena, die in 2001 op vierjarige leeftijd overleed na mishandelingen. Haar lichaamsdelen en haar verminkte hoofd werden teruggevonden bij Hoek van Holland en het strand Nulde, aan het Veluwemeer.

Lees verder