Gemist: The Bodyguard wint prijs voor beste musical

Veronica Superguide logo
Gemist: The Bodyguard wint prijs voor beste musical

Gemist: The Bodyguard wint prijs voor beste musical

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Musical Awards zijn uitgereikt! In de ban van Broadway sleepte de meeste prijzen in de wacht, maar The Bodyguard werd door het publiek gekozen tot beste musical. Bekijk hier een overzicht van alle winnaars!

Ruim een miljoen kijkers stemden donderdagavond af op de uitreiking van de Musical Awards. Romy Monteiro opende het Musical Awards Gala 2017 met het nummer One Night Only (bekijk het fragment hierboven). Met 1.057.000 kijkers staat het gala op de tiende plaats van best bekeken programma’s.

Grote winnaar

In de ban van Broadway

In de ban van Broadway heeft donderdagavond de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de Musical Awards. De productie van DeLaMar won de prijzen voor beste actrice (Loes Luca), bijrol (Bianca Krijgsman), beste scenario en beste toneelbeeld.

Danny de Munk grijpt weer mis

Op de tweede plaats eindigde Ciske de Rat met drie beeldjes. De nieuwe versie van de bewerking van het boek over een Amsterdams straatschoffie in de jaren dertig kreeg awards voor beste grote musical, beste talent (Silver Metz) en beste arrangementen.

De prijs voor beste acteur ging niet naar Danny de Munk, die al voor de tweede keer werd genomineerd voor Ciske. In plaats daarvan beloonde de jury Alex Klaasen, die in De gelaarsde poes vijf verschillende rollen voor zijn rekening neemt.

De familiemusical van het RO Theater wist maar twee van de tien nominaties te verzilveren. Het stuk, een humoristische verhaspeling van diverse sprookjes, won behalve beste mannelijke hoofdrol ook de prijs voor beste regie (Pieter Kramer).

Kleine musical

Chez Brood

Ook Sweeney Todd van Opus One won twee beeldjes: voor beste vrouwelijke hoofdrol (Vera Mann) en bijrol (Marjolein Teepen) in een grote musical. Datzelfde gold voor Chez Brood, de musical over Herman Brood. Deze kreeg de prijzen voor beste kleine musical en beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Stefan Rokebrand). De prijzen voor beste mannelijke bijrollen gingen naar Freek Bartels (Beauty and the Beast) en Jeremy Baker (Robert Long).

AD Publieksprijs

The Bodyguard

Het publiek koos The Bodyguard tot beste musical van het afgelopen jaar. Zangeres Gloria Estefan, wier musical On Your Feet! vanaf oktober in Nederland te zien is, overhandigde de AD Publieksprijs aan Stage Entertainment-directeur Albert Verlinde en hoofdrolspelers Romy Monteiro en Dave Mantel.

Oeuvreprijs

Simone Kleinsma

De oeuvreprijs ging dit jaar naar Simone Kleinsma. “Ik word er een beetje verlegen van”, zei ze bij het in ontvangst nemen van de prijs. “Ik ga nog lang niet stoppen, ik pieker er niet over. Ik zie het als stimulans om door te gaan waar ik nu mee bezig ben. Dat is het mooiste vak wat er bestaat.”

Met korting naar musicals

Ben jij nog niet naar een van de top musicals van het moment geweest? Bestel je kaartje mét korting via de Musical & Theater Club van Veronica Magazine!

Lees verder