Gemist: Saskia Noort volgt misbruikzaak Bill Cosby op de voet

Veronica Superguide logo
Gemist: Saskia Noort volgt misbruikzaak Bill Cosby op de voet

Gemist: Saskia Noort volgt misbruikzaak Bill Cosby op de voet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Schrijfster Saskia Noort schoof gisteravond aan bij RTL Late Night om te praten over het proces tegen Bill Cosby. Omdat de schrijfster zelf slachtoffer is geweest van seksueel misbruik, volgt ze dit soort zaken op de voet.

Bewondering

Saskia kijkt met bewondering naar de vrouwen die uiteindelijk aangifte hebben gedaan tegen de gevallen televisiester: “Alle twijfel is namelijk op de slachtoffers en niet bij de dader.”  Ook begrijpt ze waarom vrouwen lang wachten met aangifte doen: “Je bent kwetsbaar en je twijfelt aan jezelf.” Bekijk het fragment hierboven.

Constand versus Cosby

Aanleiding voor het gesprek met de schrijfster is de rechtszaak tegen Bill Cosby die maandag van start is gegaan. De 79-jarige acteur wordt ervan beschuldigd in 2004 masseuse en voormalig basketbalster Andrea Constand te hebben gedrogeerd en aangerand in zijn huis. Cosby ontkent.

Tientallen vrouwen

Na deze aanklacht kwamen nog tientallen vrouwen naar buiten met soortgelijke aantijgingen tegen Cosby. In de rechtszaak wordt alleen de zaak van Constand tegen Cosby behandeld. Wordt hij schuldig bevonden, dan kan Cosby de rest van zijn leven de cel in gaan.

Lees verder