Gemist: Premier Rutte kroont Miss Mirande

Veronica Superguide logo
Gemist: Premier Rutte kroont Miss Mirande

Gemist: Premier Rutte kroont Miss Mirande

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

353.000 kijkers zagen gisteravond hoe premier Mark Rutte de 41-jarige Mirande Bakker uit Olst kroonde tot winnares van de Mis(s)verkiezing 2017.

Mis(s)verkiezing 2017

De Mis(s)verkiezing voor vrouwen met een beperking keerde na tien jaar weer terug op televisie. Initiatiefneemster Lucille Werner presenteerde het programma in 2006 en 2007 voor de TROS. Haar nieuwe werkgever SBS6 heeft het programma nu nieuw leven ingeblazen, en Lucille kreeg voor de presentatie gisteravond hulp van Kees Tol.

In totaal hadden zo'n 150 vrouwen zich aangemeld. Acht vrouwen deden gisteravond mee aan de live uitzending van de verkiezing. De jury bestond uit oud-winnares Roos Prommenschenckel, voormalig Miss Universe Nederland Kim Kötter en oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko.

Rutte onder de indruk

Premier Mark Rutte was onder de indruk van de deelneemsters. “Dit zijn stuk voor stuk vrouwen met een enorm talent”, zei hij vlak voor hij Mirande Bakker uit Olst tot winnares kroonde. Lucille Werner vroeg de premier zich hard te maken voor meer werk voor mensen met een beperking. “U moet beloven dat u deze avond niet vergeet tijdens de kabinetsformatie”, drukte Lucille hem op het hart. De premier antwoordde dat er al heel veel wordt gedaan door diverse instanties, maar dat de Nederlanders zelf ook iets kunnen doen. “Laten we ervoor zorgen dat mensen met een beperking hun talenten kunnen laten zien.”

De 41-jarige Mirande belandde in een rolstoel nadat bij haar een hernia over het hoofd werd gezien. In de uitzending sprak ze zelf van een misser van het ziekenhuis. De moeder van twee kinderen heeft een eigen kapsalon. Na een lange revalidatie is ze daar weer aan het werk. Mirande zal het komende jaar als ambassadeur optreden. Ze heeft al aangegeven ervoor te willen zorgen dat er meer voorzieningen komen voor mensen met een beperking.

Lees verder