Gemist: Pleuns Adele is auditie van de avond in The Voice

Veronica Superguide logo
Gemist: Pleuns Adele is auditie van de avond in The Voice

Gemist: Pleuns Adele is auditie van de avond in The Voice

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als je Adele uitkiest voor je auditie, kun je maar beter zeker zijn van je zaak. Pleun Bierbooms was dat, en terecht!

Pleun Bierbooms

Pleun Bierbooms schreef in 2012 op 14-jarige leeftijd The Voice of Nuenen al op haar naam. Een jaar later won ze de talentenjacht You’ve Got It in Eindhoven. Tijdens de opnames van haar Blind Audition voor The Voice of Holland was ze nog steeds pas 17, maar wát een stem komt er al uit dit meisje! Je moet nogal wat lef en zelfvertrouwen hebben om Adele te coveren, en Pleun blijk precies dat in huis te hebben.

Waylon en Sanne wisten niet hoe snel ze hun stoel moesten omdraaien, en na enige twijfel gaven ook Ali en Guus zich gewonnen. De uit Lieshout afkomstige Pleun koos uiteindelijk voor Waylon, die daarmee een van de grotere troeven voor de eindoverwinning in handen heeft gekregen.

Plagiaat

Adele zelf werd vorig jaar nog beschuldigd van plagiaat. Million Years Ago zou een kopie zijn van het nummer Acilara Tutunmak, dat de Koerdische zanger en dichter Ahmet Kaya in 1985 uitbracht. Fans van de in 2000 overleden Kaya waren er zeker van dat Adele het nummer stal, maar Ahmets weduwe kon zich niet indenken dat een wereldster als de Britse zangeres dat zou doen. Adele is vaker in verband gebracht met plagiaat, maar liedjes lijken natuurlijk wel vaker op elkaar, en de zangeres is er tot nu toe nooit echt mee in de problemen gekomen.

Met 2.777.000 kijkers was The Voice gisteravond het best bekeken programma, ruim voor het Achtuurjournaal (2.074.000) en RTL Late Night (1.607.000).

Lees verder